Μεσαίου Βεληνεκές Βαλλιστικός Πύραυλος Agni-II. (Πηγή: pardaphash)

Ο μεσαίου βεληνεκούς πύραυλος με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής Agni-II και δραστικό βεληνεκές μεγαλύτερο των 2000 χιλιομέτρων εκτοξεύτηκε την 7 Απριλίου από τη Νήσο Wheeler στη ακτή Odisha.

H δοκιμή του πυραύλου επιφανείας-επιφανείας πραγματοποιήθηκε απο αυτοκινούμενο εκτοξευτή στο Ολοκληρωμένο Πεδίο Δοκιμών (ITR), δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο PTI επικαλούμενο αμυντικές πηγές.

Ο Μεσαίου Βεληνεκούς Βαλλιστικός Πύραυλος (IRBM) Agni-II έχει εισέλθει σε υπηρεσία, και η δοκιμή πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση Στρατηγικών Δυνάμεων (SFC) του Στρατού της Ινδίας ως μέρος άσκησης διοικητικής μέριμνας, δήλωσε η πηγή.

O δύο σταδίων πύραυλος είναι εφοδιασμένος με προηγμένα συστήματα πλοήγησης υψηλής ακριβείας, καθοδηγούμενος απ’ ένα νέο σύστημα διοίκησης έλεγχου τελευταίας τεχνολογίας που προωθείται με στέρεο προωθητικό πυραυλικό καύσιμο.

Η όλη πορεία της εκτόξευσης έγινε υπό την επίβλεψη μίας πυροβολαρχίας εξελιγμένων ραντάρ, σταθμών παρατήρησης τηλεμετρίας, ήλεκτρο-οπτικά όργανα και πολεμικά πλοία που έπλεαν κοντά στο σημείο της πρόσκρουσης στη θάλασσα.

Ο μήκους 20 μέτρων Agni-II είναι ένας δύο σταδίων, βαλλιστικός πύραυλος. Έχει βάρος εκτόξευσης 17 τόνους και μπορεί να μεταφέρει φορτίο 1000 κιλών σε απόσταση μεγαλύτερη των 2000 χλμ.

Ο Agni-II είναι μέρος της οικογένειας πυραύλων Agni , που αναπτύσσεται απ’ την Οργάνωση Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO), και περιλαμβάνει τον Agni-I με εύρος 700 χλμ, τον Agni-III με βεληνεκές 3000 χλμ, Agni-IV με βεληνεκές 4000 χλμ και τον Agni-V με περισσότερα από 5000 χλμ.

Η τελευταία δοκιμή του Agni-II πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την 9η Αυγούστου του προηγούμενου έτους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: