Η πρόταση PA2 της DCNS για το μελλοντικό αεροπλανοφόρο της Βραζιλίας. (Πηγή: shephardmedia)

Μοντέλο αεροπλανοφόρου με εκτόπισμα 60000 τόνων και μήκους 285 μέτρων παρουσιάστηκε από την εταιρεία DCNS στην έκθεση LAAD στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Shephard, o διευθυντής πλοίων επιφανείας της DCNS, Eric Perrot, δήλωσε πως το Πολεμικό Ναυτικό της Βραζιλίας μελετά να αποκτήσει ένα ή δύο αεροπλανοφόρα ώστε να αντικαταστήσει το υπάρχων αεροπλανοφόρο.

Το 2012 το βραζιλιάνικο ΠΝ εξέδωσε Αίτημα Προσφοράς (RfP) για τις προδιαγραφές του αεροπλανοφόρου και ο Perrot είπε πως η DCNS μαζί με άλλες εταιρείες έχουν ανταποκριθεί με το σχέδιο PA2.

To ΠΝ της Βραζιλίας χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη F-4 Skyhawk, τα οποία έχουν εκσυγχρονιστεί από την Embraer, αλλά μακροπρόθεσμα πρόκειται να αντικατασταθούν.

Ωστόσο, δεν αναμένεται να επιλεχθεί αντικαταστάτης μέχρι η Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας να επιλέξει το νέας γενιάς μαχητικό υπό το πρόγραμμα FX-2. Οι τρεις επιλογές για το FX-2 είναι το F-18, το Ραφάλ και το Γκρίπεν.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=VjkoxqtdokE]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: