Στη φωτογραφία το Sonar 2087. (Πηγή: thinkdefence)

Μετά από εκτεταμένες εργασίες εκσυγχρονισμού η HMS Portland έχει γίνει η τελευταία φρεγάτα κλάσης Type 23 του Βασιλικού Ναυτικού που εξοπλίστηκε με το σόναρ 2087 της εταιρεία Thales, ενα ποντιζόμενο σύστημα σόναρ που δίνει τη δυνατότητα στα πολεμικά πλοία να κυνηγήσουν υποβρύχια σε μεγάλες αποστάσεις και να τα εντοπίσουν πέρα από την περιοχή όπου μπορούν να επιτεθούν, Η Portland έχει επιστρέψει σε υπηρεσία, με μια τελετή επανόδου την 21η Μαρτίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Thales, οχτώ φρεγάτες Type 23 του Βασιλικού Ναυτικού έχουν πλέον εκσυγχρονιστεί για αποστολές καταδίωξης υποβρυχίων. Τα υπόλοιπα επτά πλοία που έχουν αναβαθμιστεί είναι οι Westminster, Northumberland, Richmond, Somerset, Sutherland, Kent και η St Albans.

Το σόναρ 2087 είναι ένα χαμηλής συχνότητας σόναρ με ενεργητικές και παθητικές συστοιχίες σόναρ. Το σύστημα κατασκευάζεται απο την Thales στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: