Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. (ΓΕΑ)

Υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, την πρώτη μετά από περισσότερο από ένα χρόνο, είχαμε την Τρίτη πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Φούρνων και συγκεκριμένα πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι.

Σχηματισμός αποτελούμενος από 2 F-4 και 2 F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασε το FIR Αθηνών στις 10.53 το πρωί της Τρίτης, στον εναέριο χώρο μεταξύ Σάμου και Χίου. Τα αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά, σε ύψος 1.000 και 3.000 ποδών αντίστοιχα ανά ζεύγος, πραγματοποιώντας υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι. Αμέσως κινητοποιήθηκαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά μαχητικά, που εξήλθαν από το FIR Αθηνών στις 11.11 π.μ. Η προηγούμενη υπέρπτηση τουρκικών μαχητικών είχε σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2012 πάνω από το Αγαθονήσι.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: