Το πρώτο ελικόπτερο Chinook Mk6 της RAF προσγειώνεται. (Πηγή: Boeing)

Η εταιρεία Μπόινγκ ανακοίνωσε πως η πρώτη πτήση του νέου ελικοπτέρου μεταφοράς μεγάλου βάρους CH-47 Chinook της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) πραγματοποιήθηκε την 15η Μαρτίου στις εγκαταστάσεις της Μποϊνγκ κοντά στη Φιλαδέλφεια. Η επιτυχημένη πτήση πραγματοποιήθηκε μπροστά απο το χρονοδιάγραμμα και επιβεβαιώθηκε η αξιοπλοΐας του Chinook Mk6.

To Chinook Mk6 διαθέτει προηγμένη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών, ειδικά σχεδιασμένων για το Ηνωμένο Βασίλειο, υπέρυθρο σύστημα προκεχωρημένης παρατήρησης, δυσλειτουργική επικοινωνία και εξοπλισμό πλοήγησης.

Τον Αύγουστο του 2011, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε οτι πρόκειται να αγοράσει 14 νέα ελικόπτερα Chinook Mk6. Τα ελικόπτερα θα ενταχθούν στον υπάρχον στόλο των 46 ελικοπτέρων της RAF. O υφιστάμενος στόλος ελικοπτέρων βρίσκεται στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού Julius το οποίο θα παρέχει νέο πιλοτήριο, αναβαθμισμένους κινητήρες, και κοινή διαμόρφωση που θα εξασφαλίσει τη συνοχή με τα νέα ελικόπτερα Mk6. Τα πρώτα εκσυγχρονισμένα ελικόπτερα Chinook Mk4 αναπτύχθηκαν στο Αφγανιστάν το Νοέμβριο του 2012.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: