Σύμφωνα με το RIA Novosti η κατασκευάστρια εταιρεία του Morfey, «Almaz-Antey» δήλωσε πως οι δοκιμές του συστήματος έχουν προγραμματιστεί για το 2013. (armyrecognition.com)

Ο Ρωσικός Στρατός πρόκειται να παραλάβει το 2015 το νέο αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς Morfey, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Στρατηγός Όλεγκ Οσταπενκο την Τετάρτη 24 Απριλίου.

Το αντιαεροπορικό σύστημα Morfey έχει δραστικό βεληνεκές πέντε χιλιομέτρων και κατασκευάζεται από το 2007.

Σύμφωνα με το RIA Novosti (RN) ο Οσταπένκο, ο οποίος διατέλεσε και Αρχηγός της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε πως τα πρώτα συστήματα θα εισέλθουν σε υπηρεσία το 2015.

Το Morfey πρόκειται να συμμετέχει στο μελλοντικό αντιαεροπορικό δίκτυο μαζί με τα συστήματα Vityaz, S-400 και S-500, το οποίο θα έχει την ικανότητα να προσβάλλει στόχους σε αποστάσεις 5 μέχρι 400 χιλιομέτρων και σε ύψος από πέντε μέτρα μέχρι το διάστημα.

Σύμφωνα με τον Οσταπένκο το μεσαίου βεληνεκούς αντιαεροπορικό σύστημα Vityaz, το οποίο πρόκειται να αντικαταστάσει το ξεπερασμένο σύστημα S-300PS, βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: