Ιρακινό C-130J Super Hercules. (Πηγή: lockheedmartin)

H Πολεμική Αεροπορία του Ιράκ (IQAF) πρόκειται να παραλάβει τα τελευταία τρία μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J Super Hercules. To αεροσκάφος με αριθμό 5721 ήταν το πρώτο από τα τρία, το οποίο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις αεροναυπηγικής της Lockheed Martin στη Μαριέττα την 23η Απριλίου 2013.

Και τα τρία C-130J, πριν από την παράδοση τους στην IQAF, μεταφέρθηκαν σε Βάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας την 29 Απριλίου 2013, η IQAF παρέλαβε το πρώτο C-130J το Δεκέμβριο του 2012 και με τα υπόλοιπα τρία θα έχει συνολικά έξι μεταγωγικά αεροσκάφη C-130J.

Η IQAF χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη για αποστολές υποστήριξης των στρατευμάτων του εντός του Ιράκ και για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθεια σε διάφορες τοποθεσίες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: