Φωτογραφία από τη δοκιμή του πυροβόλου 76 χιλιοστών του ταχυσκάφους P961-Storm.

Ένα ακόμα περιπολικό ταχυσκάφος κλάσης Skjold παραδόθηκε στη Νορβηγία από γαλλικό ναυπηγείο DCNS.

Το σκάφος ήταν το έκτο και τελευταίο που κατασκευάστηκε για τη Νορβηγία από την εταιρεία DCNS η οποία ήταν η υπεύθυνη σχεδιασμού του οπλικού συστήματος.

Τα περιπολικά ταχυσκάφη έχουν μήκος περίπου 50 μέτρων και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αποστολές θαλάσσιας αστυνόμευσης και ασφάλειας στα παράκτια ύδατα της Νορβηγίας. Τα σκάφη είναι εξοπλισμένα με οχτώ πυραύλους επιφανείας-επιφανείας και ένα πυροβόλο διαμετρήματος 76 χιλιοστών.

Το πλοίο έχει βάρος 275 τόνους, μήκος 47 μέτρα, μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων και μεγίστη αυτονομία 800 ναυτικά μίλια.

Το σύστημα επικοινωνιών και οι αισθητήρες που είναι τοποθετούμενοι στο σκάφος είναι συμβατοί για επιχειρήσεις υπό τη διοίκηση του NATO.

Το πρώτο από τα έξι σκάφη, το P961-Storm, παραδόθηκε στο Νορβηγικό Πολεμικό Ναυτικό το Σεπτέμβριο του 2010 και το δεύτερο, το P962-Skudd τον επόμενο μήνα. Το τρίτο παραδόθηκε στο 2012 και το τέταρτο και πέμπτο πέρυσι.

Πρόσφατα, ο Νορβηγικός Οργανισμός Προμηθειών NDLO ανέθεσε μια σύμβαση στην DCNS για την τεχνική υποστήριξη του συστηματος διαχείρισης μάχης των ταχυσκάφων Skjold, SENIT 2000.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fTiD-v5tScs]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: