Υποβρύχιο κλάσης Project 949A (Antey). (wikimedia.org)

Τρία πυρηνοκίνητα υποβρύχια του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εργασίες συντήρησης θα επανέλθουν στην υπηρεσία το 2014, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του Ρωσικού ΠΝ την Τρίτη 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN), ο εκπρόσωπος τύπου είπε πως το υποβρύχιο πυραύλων κρουζ K-410 Smolensk κλάσης Antey project 949A (Νατοϊκή ονομασία Oscar-II), το οποίο βρίσκεται από το 2011 υπό επισκευή, πρόκειται να επανέλθει στην υπηρεσία του Ρωσικού  Βόρειου Στόλου.

Ο Ρωσικός Στόλος Ειρηνικού πρόκειται να αποκτήσει το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πυραύλων κρουζ K-150 Tomsk κλάσης Antey project 949A, το οποίο αγκυροβόλησε το 2010 λόγω προβλημάτων στο σύστημα ψύξης του πυρηνικού αντιδραστήρα, και το επιθετικό υποβρύχιο K-419 Kuzbass το οποίο βρίσκεται στο στάδιο των επισκευών από το 2010. Το υποβρύχιο κλάσης Schuka-B project 971 (Νατοϊκή ονομασία Akula II) όπως και το κακότυχο K-152 Nerpa, στο οποίο 20 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια θαλασσίων δοκιμών το 2008 λόγω βλάβης του συστήματος κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του δικτυακού τόπου Russian-ships.info, το Ρωσικό ΠΝ διαθέτει 48 πυρηνοκίνητα υποβρύχια, εκ των οποίων στα 20 εκτελούνται εργασίες επισκευών και αναβαθμίσεων.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=OmrT_MbM2V8]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: