Το εκσυγχρονισμένο άρμα μάχης T-90S στη διεθνή αμυντική έκθεση IDEX-2013. (Πηγή: Uralvagonzavod)

H Ρωσία έχει αποφασίσει να παραχωρήσει ένα πρωτότυπο άρμα μάχης T-90S στη Λίμα του Περού, όπου θα συμμετέχει στο πρόγραμμα δοκιμών του Περουβιανού Στρατού. Η παραχώρηση έρχεται ως συνέχεια μετά τη συμμετοχή της Ρωσίας, την περασμένη εβδομάδα, στη διεθνή αμυντική έκθεση SITDEF 2013 του Περού.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN), o Σεργκέι Λαντίγκιν, επικεφαλής της Rosoboronexport δήλωσε πως «O Περουβιανός Στρατός έχει ζητήσει επισήμως, μετά την επίδειξη του T-90S στην SITDEF, από την Rosoboronexport και την Uralvagonzavod (τον κατασκευαστή του T-90S) να αφήσουν το άρμα στο Περού για δοκιμές».

Ο Σεργκέι Λαντίγκιν πρόσθεσε πως οι δοκιμές θα έχουν διάρκεια έξι μηνών και πως θα παραδοθεί επιπρόσθετος εξοπλισμός στο Περού για να καταστούν δυνατές οι δοκιμές βολών.

Αν οι δοκιμές είναι επιτυχείς, ο Λαντίγκιν είπε πως οι Περουβιανοί ίσως να αγοράσουν ένα πακέτο 100 αρμάτων. Αυτή τη στιγμή, το Περού διαθέτει περίπου 300 παρωχημένα Σοβιετικής κατασκευής άρματα μάχης Τ-55, τα οποία η Λίμα επιθυμεί να αντικαταστήσει.

Η Uralvagozavod ισχυρίζεται πως το τροποποιημένο Τ-90S είναι εξοπλισμένο με ντιζελοκινητήρα αυξημένης ιπποδύναμης 1300 h.p., ο οποίος παρέχει στο άρμα τελική ταχύτητα μεγαλύτερη των 60 χλμ/ώρα.

Ο ανασχεδιασμένος πύργος του 46 τόνων άρματος μάχης, διαθέτει ένα σύγχρονο πυροβόλο 125 χιλιοστών με αυτόματη τροφοδοσία, με δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων 9M119M, νέο σύστημα ελέγχου πυρός, πλοήγησης και επικοινωνιών και ενα τηλεχειριζόμενο πολυβόλο 7,62 χλστων. Έχει τριμελές πλήρωμα, το οποίο προστατεύεται απο Εκρηκτική Αντιδραστική Θωράκιση (ERA) και σύστημα προστασίας από όπλα Χημικού Βιολογικού Ραδιολογικού Πολέμου (ΧΒΡΠ).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: