Εικόνα από την παρουσίαση του πυργίσκου T40. (Πηγή: forcesoperations)

Πρόσφατα, η Γαλλική εταιρεία Nexter Systems, παρουσίασε την τελευταία διαμόρφωση του θωρακισμένου πυργίσκου T40.

O πυργίσκος παρουσιάστηκε τοποθετημένος στο θωρακισμένο αναγνωριστικό 6X6 όχημα μάχης ΑΜΧ 10.
Η αποκάλυψη του έγινε κατά τη διάρκεια έκθεσης των πυργίσκων της εταιρείας που διοργανώθηκε στο Marignane πριν τη διεθνή Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού 2013 που πρόκειται να γίνει τον Ιούνιο.
O πυργίσκος που παρουσιάστηκε είχε εγκατεστημένο το οπλικό σύστημα CTAS των 40 χλστ της εταιρείας CTA (μία κοινοπραξία της Nexter και BAE Systems), ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό, δύο πλευρικούς εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων και εκτοξευτές καπνογόνων.
Ενώ διατηρεί τον ίδιο οπλισμό, ο πυργίσκος T40 παρουσιάστηκε τον Ιούνιο του 2012 με ένα λιγότερο stealth σχεδιασμό.
Ο πυργίσκος T40 έχει προταθεί να εξοπλίσει περίπου 292 θωρακισμένα αναγνωριστικά οχήματα μάχης EBRC που αναμένεται να αποκτήσει η γαλλική DGA τα οποία θα εξοπλίσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: