Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ), την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, επισκέφτηκε το Κέντρο Εξομοιωτών αρμάτων μάχης LEO1Α5 και LEO2HEL στην Αλεξανδρούπολη.

Στη φωτογραφία ο σταθμός εκπαιδευτή (ios) του εξομοιωτή βολής Leopard 2 HEL, ATT. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Το Κέντρο, το οποίο θεωρείται ως το καλύτερο σύστημα Εξομοιωτών αρμάτων μάχης στην Ευρώπη, παρέχει τη δυνατότητα ρεαλιστικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων των αρμάτων LEO1Α5 και LEO2HEL το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία άρματα μάχης στον κόσμο.

Στη φωτογραφία ο Α/ΓΕΕΘΑ ενημερώνεται απο τον Διοικητή του ΚΕΞ για την διαδικασία της εκπαίδευσης στους εξομοιωτές βολής Leopard 1 A5, TFS. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Αποτελείται από 4 πύργους αρμάτων LEO2HEL, 2 καμπίνες οδήγησης LEO2HEL, 3 καμπίνες βολής LEO1A5, 2 καμπίνες οδήγησης LEO1A5 και 13 σταθμούς ΣΔΕ «ΗΝΙΟΧΟΣ».

Α/ΓΕΕΘΑ και Διοικητής του ΚΕΞ στο χώρο του εξομοιωτή βολής ATT, Leo 2 HEL. O ΑTT χρησιμοποιεί ως εξομοιωτή ένα πύργο άρματος ο οποίος περιστρέφεται. Για την προβολή των εικονικών στόχων χρησιμοποιείται η διαδικασία της οπίσθιας προβολής ώστε η εκπαίδευση να έχει το μεγαλύτερο βαθμό ρεαλιστικότητας.(Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2VxPYG4T-Qk&feature=youtu.be]

Ενημέρωση στην αίθουσα Auditorium του KΕΞ. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Ενημέρωση του A/ΓΕΕΘΑ στην αίθουσα εξομοιωτών βολής Leopard 1 A5. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Εξομοιωτής βολής Leopard 2 HEL. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Ο σταθμός εκπαιδευτή (ios) του εξομοιωτή βολής Leopard 2 HEL. Ο εκπαιδευτής για την καλύτερη εκτέλεση της εκπαίδευσης μπορεί να χρησιμοποιήσει 5 πολυλειτουργικές οθόνες και μία οθόνη κλειστού κυκλώματος ασφαλείας (CCTV). (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Ο σταθμός χαμηλής εξομοίωσης του οδηγού Leopard 2 HEL. Σε αυτόν τον εξομοιωτή εισέρχεται ο ΟΔΜΑ όταν εκτελείται εκπαίδευση τακτικών ασκήσεων όπου τότε είναι αναγκαία η κίνηση των εξομοιωτών Leo 2 HEL σε σχηματισμούς μάχης. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Ανάμεσα στα δύο κτίρια του ΚΕΞ. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

Επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ στο Κέντρο Εξομοιωτών στην Αλεξανδρούπολη. (Πηγή: ΓΕΕΘΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: