Στη φωτογραφία μαχητικό F-35B κατά τη διάρκεια κάθετης προσγείωσης (Πηγή: navair)

Ο πιλότος της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας Τζιμ Σοφιλντ έγινε ο πρώτος πιλότος που, την 28η Μαΐου, ολοκλήρωσε την πρώτη κάθετη προσγείωση με το Διακλαδικό Αεροσκάφος Κρούσης F-35B Κάθετης Προσγείωσης Βραχείας Απονήωσης (STOVL) στο Σταθμό της Αεροπορίας Ναυτικού των ΗΠΑ στο Patuxent River.

Σύμφωνα με τον Σοφιλντ, με τα μαχητικά Harrier, ο πιλότος είχε μεγάλο φόρτο εργασίας κατά τη διάρκεια προσνήωσης του αεροσκάφους στο αεροδιάδρομο ενός πλοίου. Τώρα, με το F-35B, με το πάτημα ενός κουμπιού το αεροσκάφος μεταμορφώνεται σε λειτουργία «σύντομης απογείωσης ή κάθετης προσνήωσης», οπότε το αεροσκάφος μπορεί να απογειωθεί η να αιωρηθεί χωρίς ιδιαίτερο χειρισμό.

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ σχεδιάζει να ξεκινήσει την Αρχική Επιχειρησιακή Ικανότητα του STOVL το 2015.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: