Στη φωτογραφία το πρώτο αεροσκάφος C-130J-30 της Τυνησίας εξέρχεται τη γραμμή παραγωγής. (Φωτ: Lockheed Martin)

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA) την 7η Ιουνίου 2013 ενημέρωσε το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) για την πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στη Λιβύη 2 αεροσκαφών C-130J-30 και σχετικού εξοπλισμού , ανταλλακτικών, εκπαιδευτική και υλικοτεχνική υποστήριξη με κόστος 588 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της DSA η Λιβύη έχει αιτηθεί την αγορά 2 αεροσκαφών C-103J-30, 10 κινητήρων Rolls Royce AE 2100D3 (8 εγκατεστημένους και 2 ως εφεδρικούς), τροποποιήσεις στα αεροσκάφη, ασύρματους, εξοπλισμό δοκιμών και υποστήριξης, τεχνικά εγχειρίδια, εκπαιδευτές και εκπαιδευτικό εξοπλισμό για το προσωπικό που θα επανδρώνει τα αεροσκάφη, τεχνικές και διοικητικές υπηρεσίες υποστήριξης και άλλα συναφή στοιχεία υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Ο κύριος ανάδοχος θα είναι η εταιρεία Lockheed Martin-Aerospace.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: