Θωρακισμένο όχημα M1128 Stryker εκτελεί βολή με πυροβόλο 105mm. (Φωτ: amedd.army.mil)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Raytheon, πρόσφατα, το κρυπτογραφημένο σύστημα ασυρμάτων της εταιρείας, εξέπεμψε στοιχεία με κρυπτογράφηση σε δίκτυο αποτελούμενο από 30 οχήματα Stryker, μ’αυτη τη δοκιμή διαπιστώθηκε οτι το σύστημα ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις για σύνδεση ασύρματου τακτικού εσωτερικού δικτύου του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), το οποίο θα λειτουργεί δια μέσου φορητών συστημάτων πομπών τοποθετημένων στα οχήματα.

Το EFX1915 είναι η αναβαθμισμένη έκδοση των ασυρμάτων EPLRS. Μετά από δοκιμές αρκετών μηνών, το EPLRS πραγματοποίησε συνεχόμενες, κρυπτογραφημένες εκπομπές δεδομένων για τα οχήματα μάχης της Ομάδας Μάχης Stryker της 4ης Ταξιαρχίας, 2ης Μεραρχίας, ή 4/2 SBCT. Το σύστημα, έδωσε τη δυνατότητα στους στρατιώτες να αποστείλουν- παραλάβουν ηλεκτρονικά και γραπτά μηνύματα (email και chat) όπως και τη συμμετέχουν στη δικτυακή πύλη του εσωτερικού δικτύου (intranet) της ταξιαρχίας, μ’ αυτό το τρόπο, σηματοδοτήθηκε, η πρώτη φορά που η 4/2 SBCT ήταν σε θέση να διαχειριστεί ένα ασφαλές ασύρματο εσωτερικό δίκτυο.

Το EPLRS, μετά από δοκιμές στο Φορτ Έρβιν, συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις του Αφγανιστάν. Για την παροχή υπηρεσιών «εν κινήσει» σύνδεσης σε εσωτερικό δίκτυο, ο Στρατός των ΗΠΑ έχει αποκτήσει περισσότερους απο 28000 ασύρματους EPLRS. Σημαντικός αριθμός οχημάτων του Στρατού των ΗΠΑ είναι εξοπλισμένος με αυτούς τους σταθμούς δεδομένων.

Με τη σύνδεση του στα δίκτυα μεσαίας και ανώτερης βαθμίδας, ο EXF1915, γνωστός επίσης και ώς RT-1915, παρέχει υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας IPnetwork για μία ολόκληρη ταξιαρχία Stryker και άλλων οχημάτων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: