Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), από 18 έως 20 Ιουνίου 2013, στο πλαίσιο της Συνθήκης CFE (Conventional Forces in Europe), πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στην Αρμενία με επικεφαλής την Ελλάδα και τη συμμετοχή Καναδών επιθεωρητών. Στην επιθεώρηση ελέγχθηκαν προσωπικό, υλικό και εγκαταστάσεις.

Άρματα μάχης Τ-72 του Στρατού της Αρμενίας. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Η Συνθήκη CFE υπογράφηκε στο Παρίσι στις 19 Νοεμβρίου 1990 από 16 μέλη του ΝΑΤΟ και τα 6 μέλη του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας. Τέθηκε σε ισχύ στις 17 Ιουλίου 1992.

Άρμα μάχης T-72 του Στρατού της Αρμενίας. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

Αποτελεί ένα σύνθετο, νομικώς δεσμευτικό κείμενο που αποσκοπεί στην εγκαθίδρυση της ισορροπίας των συμβατικών Δυνάμεων στην Ευρώπη. Η τήρηση της Συνθήκης παρακολουθείται από την Κοινή Συμβουλευτική Ομάδα (Joint Consultative Group) η οποία εδρεύει στη Βιέννη.

Επιθεωρητές της Συνθήκης CFE. (Φωτ: ΓΕΕΘΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: