Η Μοίρα Μαχητικών Αεροσκαφών (VFA) 101 του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Ελγιν παρέλαβε το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος έκδοση αεροπλανοφόρου F-35C, το οποίο σ’ αντίθεση με τις εκδόσεις του Στρατού και των Πεζοναυτών φέρει εθνικά χρώματα και ενδείξεις της μονάδας. (Φωτ: navy.mil)

Η Μοίρα Μαχητικών Αεροσκαφών (VFA) 101 του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών παρέλαβε στην εδρα της μοίρας στην αεροπορική βάσης Ελγιν την 22η Ιουνίου από την εταιρεία Lockheed Martin το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος έκδοσης αεροπλανοφόρου.

Το πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος F-35C, συνδυάζει τα προηγμένα «αόρατα» χαρακτηριστικά με την ταχύτητα και ευελιξία, πλήρη παροχή πληροφοριών με τη χρήση αισθητήρων και την εκτέλεση επιχειρήσεων με τη χρήση δικτύου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το F-35C θα ενισχύσει τις ικανότητες ευελιξίας, την προβολή ισχύος και τις ικανότητες προσβολής της ομάδας κρούσης αεροπλανοφόρου, την εναέρια δύναμη ενός αεροπλανοφόρου και θα συμπληρώσει τις δυνατότητες του μαχητικού αεροσκάφους F/A-18E/F Super Hornet το οποίο υπηρετεί στο ΠΝ των ΗΠΑ ως το κορυφαίο μαχητικό αεροσκάφος κρούσης.

Μέχρι το 2020, οι Μοίρες αεροσκαφών του Ναυτικού που εδρεύουν στα αεροπλανοφόρα θα αποτελούνται από μείγμα αεροσκαφών F-35C, F/A-18E/F Super Hornet, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου EA-18G Growler, αεροσκάφη διαχείρισης και έλεγχου επιχειρήσεων E-2D Hawkeye, μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και κρούσης εκτοξευόμενα απο αεροπλανοφόρα (UCLASS), ελικόπτερα MH-60R/S και αεροσκάφη μεταφοράς διοικητικής υποστήριξης.

H VFA 101, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Ελγιν, θα υπηρετεί ως Μοίρα εφεδρείας, εκπαίδευσης των χειριστών και του προσωπικού συντήρησης των F-35C του στόλου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: