Στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος An-26 του Ρωσικού ΠΝ. (Φωτ: wikimedia.org)

Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει δύο πιθανά σχέδια για την αντικατάσταση του παρωχημένου στρατιωτικού μεταφορικού αεροσκάφους An-26, δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN) επικαλούμενο δήλωση ανώτερου αξιωματούχου του Ρωσικού υπουργείου Άμυνας τη Δευτέρα 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιούρι Μπορίσοφ, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός απλού στρατιωτικού μεταφορικού αεροπλάνου έχοντας ως βάση το ελικοφόρο αεροσκάφος Antonov An-140, το οποίο κατασκευάζεται από την Aviakor στη πόλη της Σαμάρα ή τον ανταγωνιστή μεταφορικό αεροπλάνο Ilyuhin Il-112V που κατασκευάζεται από εργοστάσιο αεροσκάφων Boronez (VASO).

Ο Μπορίσοφ δεν έδωσε κάποια πληροφορία για το πότε θα γίνει η τελική επιλογή, λέγοντας μόνο πως προς παρόν το υπουργείο συγκρίνει τα χαρακτηριστικά των αεροπλάνων.

Το An-26 είναι ένα δικινητήριο αεροσκάφος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην ΕΣΣΔ από το 1969 έως το 1985.

Σύμφωνα με το RN, το An-140-100 αναπτύχθηκε από το ρωσικό σχεδιαστικό γραφείο Antonov ως αντικαταστάτης της σειράς των μεταφορικών αεροπλάνων An-24 και An-26. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι τόνους φορτίου σε απόσταση μεγαλύτερη των 2000 χιλιομέτρων, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποστολές περιπολίας, στρατιωτικών μεταφορών και επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: