Δείτε ένα σπάνιο ντοκιμαντέρ, με την ποιότητα του Discovery Channel, του μονοκινητήριου, μαχητικού αεροσκάφους κρούσης, μεγάλης εμβέλειας A7.

Το A-7 είναι Aμερικάνικης κατασκευής, μονοκινητήριο, μαχητικό αεροσκάφος κρούσης, μεγάλης εμβέλειας και εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της Π.Α. το 1975.

Τα Ελληνικά Α-7 έχουν αμιγώς ρόλο βομβαρδισμού και αρχικώς τοποθετήθηκαν στη Λάρισα (110 Π.Μ., 347 Μοίρα «Περσέας») και στη Σούδα (115 Π.Μ., 340 μοίρα «Αλεπού» και 345 μοίρα «Λαίλαψ»). Το 2002, μεταφέρθηκαν στον Άραξο στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των βάσεων της Π.Α.

Τα αεροπλάνα προβλέπεται να αντικατασταθούν λίαν συντόμως με σύγχρονα μαχητικά.

Η χώρα μας είναι το μοναδικό κράτος που χρησιμοποιεί το εν λόγω αεροσκάφος στον κόσμο.

3 Σχόλια

 1. ΧΑΛΙΚΙ 3Α

  ΩΡΑΙΟ, ΑΛΛΑ, ΜΟΝΟ, ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ Α7-Ε ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

  Απάντηση
  • Δούκας Γ.

   Είναι ένα ντοκιμαντέρ με την εξέλιξη, κατασκευή και αναβάθμιση του αμερικάνικου αεροσκάφους A-7, η Ελλάδα μαζί με την Πορτογαλία αναφέρονται ως οι δύο διεθνείς χρήστες του εν λόγω αεροσκάφους.

   Απάντηση
 2. ΑΧΕΡΩΝ

  Το ὅτι «πρόκειται να ἀντικατασταθοῦν λίαν συντόμως ἀπό σύγχρονα μαχητικά»,πολύ μου ἄρεσε…τουλάχιστον ἄν ἔμενε ὁ Πανάρας καμμία ἑβδομαδούλα παραπάνω στο ΥΠΕΘΑ,ἴσως να προλάβαινε να τα ἀντικαταστήσει…

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: