Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη βολή πυραύλου BVRAAM Meteor απο μαχητικό αεροσκάφος Gripen. Στη φωτογραφία βολή Meteor απο Tornado F3 του Ηνωμένου Βασιλείου τον Ιουλίο του 2012. (Φωτ: ottawacitizen.com)

Σε συνεργασία με τη σουηδική Διεύθυνση Αμυντικού Εξοπλισμού (FMV), η εταιρεία SAAB Bofors Dynamics πραγματοποίησε την πρώτη δοκιμαστική βολή του αέρος – αέρος πυραύλου πέραν του ορίζοντα BVRAAM (Beyond Visual Range Air-to-Air Missile) Meteor της εταιρείας MBDA από μαχητικό αεροσκάφος JAS 39 Gripen κατά ενός εναερίου τηλεκατευθυνόμενου στόχου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας SAAB κατα τη δοκιμή της βολής πραγματοποιήθηκε η άφεση από το αεροσκάφος και την διασύνδεση μεταξύ του μαχητικού και του πυραύλου, όπως επίσης και ελέγχθηκε η ικανότητα του πυραύλου να «κλειδώνει» στο στόχο. Η δοκιμαστική βολή πραγματοποιήθηκε για την επαλήθευση της διοικητικής υποστήριξης που έχει αναπτυχθεί ειδικά για τον πιλότο.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου φθινοπώρου, προκειται να πραγματοποιηθούν επιπρόσθετες δοκιμές ώστε η παράδοση των νέων δυνατοτήτων να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2014.

Ο Meteor έχει αναπτυχθεί για τα μαχητικά αεροσκάφη JAS 39 Gripen, Typhoon και Rafale. Υπεύθυνος για τις συμβάσεις και τις εργασίες είναι ο Οργανισμός Αμυντικών Εξοπλισμών και Υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου (DE&S). Είναι αποτέλεσμα ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας στο οποίο εμπλέκονται Σουηδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: