«Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο προκαλούν μεγάλη ανησυχία, αφού εκτίθεται σε κίνδυνο η δημοκρατική τάξη στη χώρα, ενώ ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος για διάχυση της κρίσεως και στις γειτονικές χώρες, όπου η δημοκρατία κάνει τα πρώτα της βήματα μέσα σε ένα περιβάλλον γενικότερης κοινωνικής και πολιτικής αστάθειας.
[vimeo http://vimeo.com/69887089]

Η Αίγυπτος δεν πρέπει να εκτραπεί από το δρόμο του εκδημοκρατισμού και η σημερινή κρατική της ηγεσία οφείλει να διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία. Το ίδιο και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, που πρέπει να αναλογισθούν τη μεγάλη ευθύνη που έχουν για να αποφευχθεί ο εμφύλιος σπαραγμός.

Τέλος, η Ευρώπη να μείνει συνεπής στην πολιτική στήριξης της δημοκρατίας, συμβάλλοντας με πρωτοβουλίες της στην πολιτική εξομάλυνση και την ξεκάθαρη στήριξη των δημοκρατικών θεσμών.

Η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου διέρχεται μια επώδυνη μετάβαση στη δημοκρατία και η Ελλάδα, ως παράγοντας σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, αλλά και ως κοιτίδα της δημοκρατίας, με συνέπεια στηρίζει τη δημοκρατική διαδικασία και τους δημοκρατικούς θεσμούς και στέκεται στο πλευρό του φίλου αιγυπτιακού λαού».

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: