Στη φωτογραφία ο Δκτής ΔΑΥ με χειριστές και τεχνίτες αεροσκάφους αεροψεκασμών και πυρόσβεσης PZL (Mielec) M-18. (Φωτ: ΓΕΑ)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) την Πέμπτη 20 Ιουνίου και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης (ΔΑΥ), Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Βρεττός, επισκέφτηκε τα κλιμάκια των πυροσβεστικών αεροσκαφών PZL M-18B στα αεροδρόμια Τρίπολης, Καλαμάτας, Αγρινίου, Κεφαλονιάς και Κέρκυρας, το κλιμάκιο των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-215 στο Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, καθώς και τα κλιμάκια ελικοπτέρων AB-205 στα αεροδρόμια Καλαμάτας και Πρέβεζας.

Ως πυροβεστικό το PZL είναι κατάλληλο για τη μορφολογία του ελληνικού εδάφους καθώς μπορεί να προσεγγίσει δύσβατες ορεινές εκτάσεις με κλίσεις έως και 60%. Μπορεί να μεταφέρει 2500lt υγρού φορτίου.(Φωτ; ΓΕΑ)

Ο κ. Διοικητής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα πληρώματα για τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν και να επισκεφθεί τους χώρους ετοιμοτήτων.

Τα Ε/Π Agusta – Bell-205 και 205-Α1 είναι οι πολιτικές εκδόσεις του UH-1H γνωστό σε όλους και ως HUEY. Το αρχικό μοντέλο κατασκευάστηκε το 1955 από την εταιρία Bell Helicopters και ξεκίνησε η παραγωγή του ως Bell 205 το 1959. (Φωτ: ΓΕΑ)

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κεφαλονιά, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στη μνήμη του πεσόντα Αεροπόρου, Σμήναρχου (Ι) Στέργιου Κωτούλα, που κατέπεσε με αεροσκάφος PZL M-18B κατά την διάρκεια διατεταγμένης πτήσης στον Κατελειό Κεφαλονιάς.

Επισκέψεις Διοικητή ΔΑΥ σε Κλιμάκια Πυροσβεστικών Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων. (Φωτ: ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: