Περιλαμβάνει 160.000 στρατιώτες και 5.000 άρματα μάχης.

Ρωσικά άρματα μάχης στη ρωσική Άπω Ανατολή, πραγματοποιούν επιχειρησιακό σενάριο κατά τη διάρκεια της μεγάλης άσκησης. (Φωτ: kathimerini.gr)

Τη μεγαλύτερη στρατιωτική της άσκηση από τον καιρό της Σοβιετικής Ένωσης ξεκίνησε η Ρωσία, η οποία περιλαμβάνει 160.000 στρατιώτες και 5.000 άρματα μάχης και λαμβάνει χώρα στη Σιβηρία και τη ρωσική Άπω Ανατολή γενικότερα.

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε κάποια από τα γυμνάσια την Τρίτη στη νήσο Σαχαλίν στον Ειρηνικό. Στόχος τους είναι η ενίσχυση της ευελιξίας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και η αύξηση του επιπέδου ετοιμότητάς τους.

Στην άσκηση, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή και συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα, συμμετέχουν επίσης δεκάδες πλοία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και 130 πολεμικά αεροσκάφη. Τα γυμνάσια διεξάγονται κατά μήκος διαφορετικών ζωνών ώρας και κάποιες από τις μονάδες που συμμετέχουν έχουν αναπτυχθεί χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τις βάσεις τους.

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, διαβεβαίωσε πως οι ασκήσεις αποτελούν τμήμα της κανονικής εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και δεν «στοχεύουν» κάποια συγκεκριμένη χώρα.

kathimerini.gr

2 Σχόλια

  1. ΑΧΕΡΩΝ

    Ὑπ΄ὅψιν,ἡ νήσος Σαχαλίν ἀνήκει στο σύμπλεγμα των Κουρίλων Νήσων,που ἕως το 1945 ἀποτελοῦσαν τμῆμα της Ἰαπωνικῆς ἐπικράτειας,και τις ὁποίες ἡ Ἰαπωνία δέν ἔχει πάψει-ἕστω και χλιαρά-να διεκδικεῖ.
    Ὁπότε,μᾶλλον κάποιο συμβολισμό ἐκπέμπει ἠ παρουσία Πούτιν ἐκεί.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: