Την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013, ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος σπουδών στελεχών της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», στην Τουρκική, Ρωσική και Βουλγαρική γλώσσα.

Τα στελέχη του Α’ κύκλος σπουδών της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ». (Φωτ ΓΕΣ)

Η υπόψη εκπαίδευση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013, στο πλαίσιο συνεργασίας της Μεραρχίας με τη Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Γλωσσών του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ). Σκοπός της συνεργασίας είναι η διδασκαλία των αντίστοιχων γλωσσών σε στελέχη του Σχηματισμού, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες της Μεραρχίας, λειτούργησαν 3 τμήματα Τουρκικής γλώσσας, 2 Ρωσικής και 1 Βουλγαρικής. Συμμετείχαν συνολικά 58 στελέχη βαθμών ΕΠΟΠ Δεκανέα έως Ταγματάρχη, οι οποίοι παρακολούθησαν τον Α’ κύκλο σπουδών (Α’ εξάμηνο) του προγράμματος του ΙΜΧΑ, καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια, εκτός ωραρίου εργασίας.

Τα πτυχία απένειμαν ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης και η Διευθύντρια της Σχολής κα Σμαράγδα Αρβανιτίδου. (Φωτ: ΓΕΣ)

Στην τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης, τα πτυχία απένειμαν ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης και η Διευθύντρια της Σχολής κα Σμαράγδα Αρβανιτίδου.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: