Πρόσφατα η τουρκική εταιρεία Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi AŞ (της Koç holding), παρουσίασε τα πρώτα δύο πρωτότυπα του πρώτου εθνικού άρματος μάχης με το όνομα Altay.

Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του πρώτου εγχώριας κατασκευής τουρκικού άρματος μάχης Altay, που πραγματοποιήθηκαν από 3 Ιουνίου έως 10 Ιουλίου, δημοσίευσε την 22η Ιουλίου ο δικτυακός τόπος trend.az επικαλούμενος δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Sabah.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων δοκιμών, συνήχθη ότι, το άρμα μάχης εκπληρώνει πλήρως τις καθορισμένες απαιτήσεις και είναι πλέον έτοιμο να εισέλθει στη φάση της μαζικής παραγωγής.

H συμφωνία για τη παραγωγή του άρματος είχε υπογραφεί το Μάρτιο του 2007, μεταξύ του τουρκικού Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) και της τουρκικής βιομηχανίας Otokar.

Μετά τις δοκιμές, αναμένεται να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή της πρώτης παρτίδας των περίπου 250 αρμάτων. Η τιμή του κάθε άρματος υπολογίζεται περίπου στα 5,5 εκατομμύρια δολάρια και 500 εκατ. δολ. το κόστος εξέλιξης του προγράμματος.

Τα τελευταία χρόνια η τουρκική αμυντική βιομηχανία επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή των δικών της προϊόντων. Σύμφωνα με το trenz.az η Τουρκία έχει καταφέρει να πετύχει επίπεδο αυτάρκειας για το 54 τοις εκατό στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: