Ελικόπτερο AW101 Merlin HM Mk 2. (Φωτ: agustawestland.com)

Η θυγατρική της Finmeccanica, AgustaWestland παρέδωσε στη 824η Μοίρα Αεροπορίας Ναυτικού του Βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας που εδρεύει στη Ναυτική Βάση Κάλντροζ στη νοτιοδυτική Αγγλία, τα πρώτα πέντε ναυτικά ελικόπτερα AW101 Merlin HM Mk 2.

Τα ελικόπτερα αυτά έχουν δεχθεί εργασίες εκσυχρονισμού ως μέρος της σύμβασης αξίας 750 λιρών Αγγλίας με επικεφαλής τις εταιρείες AgustaWestland και Lockheed Martin. Τριάντα ελικόπτερα AW101 Merlin Mk1 διαμορφώθηκαν στο πρότυπο AW101 Merlin HM Mk2. Η παράδοση και των 30 ελικοπτέρων Merlin HM Mk2 προκειται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2015.

Το πιλοτήριο των εκσυγχρονισμένων ελικοπτέρων AW101 Merlin HM Mk 2. (Φωτ: agustawestland.com)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόγραμμα εκσυχρονισμού περιλαμβάνει τελευταίας τεχνολογίας νέο πιλοτήριο, βελτιωμένη κονσόλα αποστολής πληρώματος και ηλεκτρονικά πτήσης. Οι βελτιώσεις ωστόσο πρόκειται να επιτρέψουν στο ελικόπτερο την εκτέλεση αποστολών καταπολέμησης της πειρατείας και εκκένωσης ατυχημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: First Five Merlin Mk 2 Helicopters Deliv…

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: