Φωτογραφία των δύο μελών της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ με Έλληνες αξιωματικούς της ΠΑ μπροστά από το κτίριο του ΚΕΑΤ/ΣΟΤ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), από την Τρίτη 23 έως και την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, διμελής αντιπροσωπεία του Στρατηγείου των ΗΠΑ που εδρεύει στο Aviano της Ιταλίας (HQ USAFE Operations Training Division) επισκέφθηκε το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεκπαίδευσης για το έτος 2014.

Το ΚΕΑΤ υπάγεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ). Είναι ανεξάρτητη Μονάδα, ισότιμη με Πτέρυγα Μάχης. Για «Διακλαδικά» θέματα εποπτεύεται από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας υποστηρίζεται από την 117 ΠΜ. (Φωτ: ΓΕΑ)

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σταθιάς και ο Διοικητής του Σχολείου Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ), Αντισμήναρχος (Ι) Γεώργιος Τριαντάρης.

Η αποστολή του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) είναι η μελέτη και η διαμόρφωση της Αεροπορικής Τακτικής, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της απειλής, καθώς επίσης η εκπαίδευση του προσωπικού επί θεμάτων Αεροπορικής Τακτικής και Ηλεκτρονικού Πολέμου (ΗΠ) σε διακλαδικό επίπεδο. (Φωτ: ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: