Πρωτότυπο του ρανταρ 3DELRR. (Φωτ: defenseindustrydaily.com)

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίδειξης δυνατοτήτων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, από την εταιρεία Lockheed Martin (LM), η πρώτη δοκιμή του πρώτου πρωτότυπου Ραντάρ Εκστρατείας Μεγάλου Βεληνεκούς Τριών Διαστάσεων 3DELRR ενώπιον αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Το τρισδιάστατο κινητό ραντάρ επιτήρησης μεγάλου βεληνεκούς, αναμένεται να αντικαταστήσει τα συστήματα ραντάρ AN/TPS-75 που χρησιμοποιούνται σήμερα από την ΠΑ των ΗΠΑ. Το 3DELRR παρέχει τη δυνατότητα ανίχνευσης, αναγνώρισης και αναφοράς εναέριων στόχων.

Κατά τη διάρκεια της επίδειξης, το σύστημα ραντάρ το οποίο παρουσιάστηκε το Δεκέμβριο του 2010, ανίχνευσε αριθμό ευκαιριακών στόχων που εξαπολύθηκαν από το αεροδρόμιο Syracuse της και τις γύρω περιοχές Νέας Υόρκης.

Το αίτημα υποβολής προτάσεων από την ΠΑ των ΗΠΑ, για την επόμενη φάση του προγράμματος, αναμένεται να εκδοθεί το χρονικό διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου του 2013. Συμφωνά με την LM, με τον εν λόγω διαγωνισμό ο πελάτης θα επιλέξει ένα ανάδοχο για τη φάση Μηχανικής Παραγωγής και Ανάπτυξης (EMD) και την κατασκευή του 3DELRR, η οποία θα ανακοινωθεί το 2014.

Τον Ιούνιο του 2009 η LM ανέλαβε σύμβαση αξία 25 εκατομμυρίων δολαρίων από την ΠΑ των ΗΠΑ για την εξέλιξη ενός πρωτοτύπου του 3DELRR.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε:  Lockheed Martin Completes Long-Range Surv….

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: