Την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2013 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, υποδέχτηκε στο γραφείο του, με σκοπό να εκφράσει την ευαρέσκειά του, τους 3 στρατεύσιμους οι οποίοι με τις ενέργειές τους συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση της ζωής ενός συμπολίτη μας, ο οποίος βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Α/ΓΕΝ συγχαίρει τους τρεις ναύτες. (Φωτ: ΓΕΑ)

Σύμφωνα με δημοσίευση του δικτυακού τόπο onalert.gr την 16η Ιουλίου, τρεις ναύτες που υπηρετούν στο ΓΕΝ, έδωσαν “φιλί ζωής” σ΄ έναν ηλικιωμένο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι ναύτες που επέστρεφαν με υπηρεσιακό όχημα από τον Ναύσταθμο στο ΓΕΝ. Στην πλατεία Μεταξουργείου είδαν συγκεντρωμένο πλήθος. Κατέβηκαν και διαπίστωσαν ότι ένας ηλικιωμένος ήταν πεσμένος στο έδαφος. Δεν είχε αναπνοή και ήταν προφανές ότι χρειαζόταν άμεσα ιατρική βοήθεια για να κρατηθεί στη ζωή. Ο ένας ναύτης χωρίς δεύτερη σκέψη άρχισε να του κάνει τεχνητή αναπνοή την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί του έσπευσαν να κινητοποιήσουν το ΕΚΑΒ,το οποίο έφθασε λίγα λεπτά αργότερα για να μεταφέρουν ζωντανό τον άνθρωπο σε νοσοκομείο.

Οι τρεις ναύτες αποθεώθηκαν από τον κόσμο.

Το Γενικό Επιτελείο ναυτικού υπογραμμίζει στην ανακοίνωση του πως η ανωτέρω ενέργεια, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα στελέχη του ΠΝ, στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: