Στη φωτογραφία τα έξι πρότυπα παραλλαγής που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια αξιολόγησης του Στρατού των ΗΠΑ το 2009.
Απο αριστερά προς τα δεξιά το πρότυπο AOR II, UCP, Multicam, Desert Brush, UCP-Delta και Mirage.
H φόρμα που τελικά επιλέχθηκε ήταν η Multicam. (Φωτ: defense-update)

Οι μέρες των διαφορετικών στολών παραλλαγής στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ), είναι πλέον μετρημένες, καθώς επιτροπές του Κογκρέσου των ΗΠΑ ανακοίνωσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να σταματήσουν την σπατάλη χρημάτων διατηρώντας ξεχωριστές παραλλαγές.

Ο Αμυντικός Προϋπολογισμός που εγκρίθηκε από την επιτροπή της Γερουσίας, αναφέρει, με λίγες εξαιρέσεις, πως από την μέρα που ο προϋπολογισμός ψηφιστεί ως νόμος θα απαγορεύεται στους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ να διατηρούν διαφορετικά πρότυπα στολών παραλλαγής.

Η απαγόρευση πρόκειται να επεκταθεί και στις στολές παραλλαγής που θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, οι οποίες θα χρησιμοποιούν το κοινό πρότυπο καμουφλάζ, στη περίπτωση που οι Κλάδοι προσπαθήσουν απλώς να αλλάξουν τη θέση μίας τσέπης ή να τροποποιήσουν τις ραφές ώστε να ξεχωρίζουν τα διακριτικά της στολής τους.

Ο προϋπολογισμός ορίζει τον τερματισμό της ξεχωριστής εξέλιξης και διατήρησης διαφορετικών στολών παραλλαγής γενικής χρήσης, λέγοντας πως το υπουργείο Άμυνας πρέπει να απαιτήσει «μέγιστο δυνατό βαθμό» από τους Κλάδους να υιοθετήσουν και να χρησιμοποιήσουν τη κοινή στολή παραλλαγής.

Η απαγόρευση δεν θα ισχύει για τα μέλη των Ειδικών Δυνάμεων και στο προσωπικό που τους υποστηρίζει.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: