Τακτικό Θωρακισμένο Αναγνωριστικό Όχημα (TAPV). (Φωτ: textrontapv.ca)

H εταιρεία Textron Marine & Land Systems (TM&LS) έχει ολοκληρώσει και αποστείλει τέσσερα τροχοφόρα Τακτικά Θωρακισμένα Αναγνωριστικά Οχήματα (TAPV) των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και του Καναδά με σκοπό να πραγματοποιηθούν δοκιμές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Τον Ιούνιο του 2012 η εταιρεία επιλέχθηκε για να κατασκευάσει 500 οχήματα, με προαίρεση για ακόμη 100, και να παραδώσει σχετικό εξοπλισμό και υπηρεσίες ως μέρος σύμβασης αξίας 603,4 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά (CAD), με επιπρόσθετη σύμβαση υποστήριξης αξίας 105,4 εκατ. CAD.[youtube=http://youtu.be/HsacXBAvx0U]

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Textron Tapv Team, η διαμόρφωση των αναγνωριστικών οχημάτων του TAPV περιλαμβάνει ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό M151 Protector της Kongsberg Protech Systems ο οποίος είναι εξοπλισμένος με πολυβόλο 12,7 χιλιοστών.

Η μαζική παραγωγή του TAPV αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2014.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: