Το πρώτο νοτιοκορεατικής κατασκευής μαχητικό αεροσκάφος FA-50. (Φωτ: fighterplanes.com)

H Πολεμική Αεροπορία της Δημοκρατίας της Νότιας Κορέας (RoKAF) ετοιμάζεται να παραλάβει το πρώτο ελαφρύ μαχητικό αεροσκάφος FA-50 που κατασκευάστηκε από τον αεροναυπηγικό κατασκευαστή της χώρας «Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες Κορέας» (KAI).
Συνολικά, η Διεύθυνση Διαχείρισης Αμυντικών Προγραμμάτων (DAPA) της Ν. Κορέας έχει παραγγείλει 60 αεροσκάφη.
Το FA-50 είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος το οποίο προέρχεται από το προηγμένο εκπαιδευτικό αεροσκάφος της εταιρείας, T-50, το οποίο κατασκευάστηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Lockheed Martin.
Με το FA-50 η N. Κορέα πρόκειται να αντικαταστήσει σταδιακά το αεροσκάφος F-5E/F Tiger II. To FA-50 είναι εξοπλισμένο με δυνατότητα δικτύωσης τακτικών δεδομένων και σύστημα ραντάρ EL/M-2032 της εταιρεία Elta Systems το οποίο έχει περιοχή ανίχνευσης 100 χιλιομέτρων, είναι οπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος, αέρος-επιφανείας όπως και με καθοδηγούμενες βόμβες ακριβείας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: