Αεροσκάφος Tupolev Tu-214ON της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας. (Φωτ: Oleg Belyakov © wikimedia.org)

Σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο και γενικό σχεδιαστή της κοινοπραξίας Vega Concern, Βλάντίμιρ Βέρμπα, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ξεκινήσει τις δοκιμαστικές πτήσεις του Tu-214ON.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ITAR-TASS, η απόφαση λήφθηκε από τη διυπηρεσιακή Επιτροπή, η οποία μελετά τα αποτελέσματα των κρατικών δοκιμών του αεροσκάφους. Ο Βέρμπα πρόσθεσε πως το νέο αεροσκάφος ειδικών αποστολών Tu-214ON, το οποίο κατασκευάζεται από την αεροναυπηγική εταιρεία Kazan, θα πρέπει να αντικαταστήσει τα παλιά Tu-154 και An-30.

Ο ενσωματωμένος εξοπλισμός επιτήρησης, το σύστημα ανάλυσης επίγειων δεδομένων, εξοπλισμός μετρήσεων, που απαιτούνται για την εξακρίβωση της τήρησης των όρων της συμφωνίας, όπως και ο εκπαιδευτικός εξοπλισμός έχει αναπτυχθεί από την κοινοπραξία Vega Consern.

Το αεροσκάφος Tu-214ON προορίζεται για την εφαρμογή της Συνθήκης «Ανοικτοί Ουρανοί» που υπογράφθηκε στο Ελσίνκι στις 24 Μαρτίου 1992 στo πλαίσιο της συναντήσεως του ΟΑΣΕ. Αρχικά συμμετείχαν 27 χώρες, ήτοι οι χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας και τώρα αριθμεί 34 χώρες-μέλη. Τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2002 και έχει χαρακτήρα Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και αποσκοπεί στη διαφάνεια των στρατιωτικών δραστηριοτήτων (διατλαντικά) από το Βανκούβερ μέχρι το Βλαδιβοστόκ μέσω «εναέριων παρατηρήσεων». Η Ρωσική Ομοσπονδία επικύρωσε την Συνθήκη την 26η Μαΐου 2001.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: