Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ. έχουν μπει περί τις 150 αποστολές όπλων από τη Φινλανδία που έχουν πιθανή κατάληξη ελληνικές ένοπλες οργανώσεις.

Το Βρετανικό υπ. Άμυνας υπέγραψε σύμβαση αξίας 9 εκατομμυρίων λιρών για την αγορά 250000 πιστολιών Glock, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα πιστόλια Browning τα οποία χρησιμοποιούνται για περισσότερο από 40 χρόνια. (Φωτ: reutersmedia.net)

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι με αυτές τις αποστολές έχουν σταλεί στην Ελλάδα, τμηματικά ή πλήρη, ίσως και περισσότερα από 200 όπλα που ενδέχεται να χρησιμοποιούνται στις διαρκείς προσπάθειες αναβίωσης του ελληνικού αντάρτικου πόλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει συντάξει δικογραφία με στοιχεία για πέντε τουλάχιστον άτομα που είναι αναμεμειγμένα σε αυτή την τροφοδοσία όπλων.

Πλέον οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβλέπουν ότι τα μέλη των ένοπλων οργανώσεων, όπως και άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, χρησιμοποιούν νέους διαύλους τροφοδοσίας όπλων από χώρες της κεντρικής Ευρώπης και με υποβοήθηση ατόμων που ποτέ δεν έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές ή θεωρούνται υπεράνω υποψίας.

Έναυσμα της έρευνας ήταν μεγάλος αριθμός όπλων τύπου Glock που βρέθηκαν στην κατοχή μελών των «Πυρήνων» ύστερα από έρευνες στην Αθήνα, στον Πειραιά, στον Βόλο, στο Αγρίνιο και αλλού.

Τέτοιου είδους όπλα κρατούσαν και οι δράστες στις πρόσφατες ληστείες στο Βελεστίνο και στα Μέθανα που διερευνώνται για το ενδεχόμενο συσχετισμού με οργανώσεις «αντάρτικου πόλης».

Οι αξιωματικοί αναζήτησαν προ δύο ετών πληροφορίες από τα εργοστάσια στις ΗΠΑ και στην Αυστρία της συγκεκριμένης εταιρείας για την πορεία των όπλων που βρέθηκαν στην κατοχή των «Πυρήνων» και άλλων ένοπλων ομάδων. Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στο Ελσίνκι, όπου υπάρχουν ειδικοί νόμοι για τη διακίνηση και τη μετασκευή των όπλων για να συλλέξουν στοιχεία για την αποστολή όπλων από τη φινλανδική πρωτεύουσα προς τη χώρα μας.

Newsroom ΔΟΛ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: