Στρατιώτης των ΗΠΑ χρησιμοποιεί το έξυπνο κινητό Motorola Atrix. (shephardmedia.com)

Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) σχεδιάζει τη διενέργεια διαγωνισμού ωστε να αποκτήσει φορητές συσκευές ασυρμάτων συμβατές με έξυπνα κινητά (smartphones) οι οποίες θα μεταφέρονται από τους στρατιώτες του.

Ο Στρατός των ΗΠΑ περιέγραψε, αυτή την εβδομάδα, τα σχέδια του με την έκδοση ενός προσχεδίου, γνωστό στη γλώσσα των εξοπλισμών και ως Αίτημα Προσφοράς (RfP). Ο διαγωνισμός, έχει σχεδιαστεί να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο και θα επιβραβεύσει μόνο μία εταιρεία με σύμβαση παραγωγής του συστήματος, το 2014.

Ο Στρατός των ΗΠΑ επιθυμεί, τελικώς, να δαπανήσει περίπου 750 εκατομμύρια δολάρια για τους φορητούς ασυρμάτους, οι οποίοι είναι μονοκάναλοι ασύρματοι που μεταφέρονται από στρατιώτες. Οι συσκευές είναι τμήμα του Διακλαδικού Τακτικού Συστήματος Ασυρμάτου (JTRS), μια οικογένεια ασυρμάτων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από την δεκαετία του 1990.

Πέρυσι το Πεντάγωνο των ΗΠΑ εξουσιοδότησε τον Στρατό να αγοράσει περισσότερους από 19000 ασυρμάτους Rifleman Radio από την εταιρεία General Dynamics -σχεδόν το 10% της απαιτούμενης ποσότητας του προγράμματος- ενώ διενήργησε διαγωνισμό για την επόμενη και τελική φάση παραγωγής.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Aw2UYiT9-vc]

Αυτή την Άνοιξη, ο Στρατός των ΗΠΑ ανέπτυξε την πρώτη Ταξιαρχία στρατιωτών στο Αφγανιστάν εξοπλισμένη με ασυρμάτους Rifleman Radios και έξυπνα κινητά όπως το Motorola Atrix, τα οποία εργάζονται μαζί και προβάλουν, στους στρατιώτες, πληροφορίες ασφαλείας όπως μετακινήσεις στρατευμάτων. Τα έξυπνα κινητά θα μπορούν να συνδεθούν με τους ψηφιακούς ασυρμάτους και έχουν δεχθεί τροποποίηση που εμποδίζει την ασύρματη σύνδεση (WI-FI).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: