Άρμα μάχης M1A2S για την Σ. Αραβία στη Διεθνή Αμυντική Έκθεση IDEX 2013. (Φωτ: sdarabia.com)

Η εταιρεία Τζένεραλ Νταϊνάμικς Λάντ Σίστεμς (GDLS) ανακοίνωσε την 19η Σεπτεμβρίου 2013, πως έχει αναλάβει σύμβαση αξίας 187,5 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τank-Automotive & Armaments Command (TACOM: Διοίκηση Αυτοκίνησης και Οπλισμού Αρμάτων) για την μετατροπή 44 αρμάτων M1A1 και 40 M1A2 του Βασιλικού Στρατού της Σαουδικής Αραβίας στη διαμόρφωση M1A2S Abrams.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η σύμβαση η οποία ανατέθηκε στην εταιρεία υπό τη διαδικάσια των Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS), αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2015.

Η νέα σύμβαση συνεχίζει τις εργασίες αναβάθμισης που ξεκίνησαν το 2008 και είχαν ως σκοπό τον εκσυχρονισμό των αρμάτων μάχης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στη διαμόρφωση M1A2S Abrams.

Επί του παρόντος οι βασικές εκδόσεις του στόλου αρμάτων μάχης Abrams περιλαμβάνουν την αναβαθμισμένη ψηφιακή έκδοση του ενισχυμένου πακέτου Μ1Α2 SEP έκδοσης 1 και 2, τα άρματα M1A1 SA αναβαθμισμένης τακτικής ετοιμότητας και τα άρματα M1A1 των Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: