Μίνι φορτωτής και εκσκαφέας μεταφέρονται με Ελαφρά Τακτική Σχεδία στην αντίπερα όχθη. (Φωτ: ΓΕΣ)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) την Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της γενέθλιας ημέρας της Σχολής Μηχανικού και του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, στο Λουτράκι Κορινθίας. Κατόπιν, ακολούθησε επίδειξη εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών από τμήμα της ΣΜΧ, καθώς και άσκηση διάσωσης από το 747 ΕΤΜΧ.

Εορτασμός Γενέθλιας Ημέρας ΣΜΧ και 747 ΕΤΜΧ. (Φωτ: ΓΕΣ)

Μεταφορά προσωπικού – συνοδού σκύλου έρευνας-διάσωσης: με πνευστή λέμβο στην αντίπερα όχθη κατά τη διάρκεια άσκηση διάσωσης από το 747 ΕΤΜΧ. (Φωτ: ΓΕΣ)

Μεταφορά τραυματία με ιμάντες και “σκληρή σανίδα” πάνω από ποτάμι. (Φωτ: ΓΕΣ)

Επίδειξη προσωπικού του 747 ΕΤΜΧ, ειδικευμένων στην Εξουδετέρωση Εκρηκτικών Μηχανισμών και Μηχανημάτων. (Φωτ.: ΓΕΣ)

Στη Σχολή Μηχανικού λειτουργεί σχολείο EOD με πυρήνα Αξιωματικούς που εκπαιδεύτηκαν στο αντίστοιχο σχολείο του Αμερικάνικου Ναυτικού. (Φωτ: ΓΕΣ)

Μεταφορά τραυματία με ιμάντες και “σκληρή σανίδα” πάνω από ποτάμι. (Φωτ: ΓΕΣ)

One Response

  1. EVRIPIDES

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΛΟΙΠΟΝ!!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 747 ΕΤΜΧ ΣΤΟ:http://www.army.gr/default.php pname=eidiko_tagma_mhxanikou_747_ETMX&la=1!
    ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ KAI ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ EOD ΚΑΙ C-IED EINAI ΟΤΙ ΝΕΩΤΕΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΧ ΜΑΧΗΣ ΤΟΥ ΕΣ.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: