«Γεμάτος» είναι ο μήνας Οκτώβριος με κοινές πολιτικο-οικονομικές και στρατιωτικές δραστηριότητες μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Στη φωτογραφία F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας πετά σε σχηματισμό με αεροσκάφη F-15 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας κατα τη διάρκεια συνεκπαίδευσης στο Ισραήλ το Νοέμβριο του 2011. (Φωτ ΓΕΑ)

«Γεμάτος»είναι ο μήνας Οκτώβριος με κοινές πολιτικο-οικονομικές και στρατιωτικές δραστηριότητες μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ.

Την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013 και την ώρα που θα διεξάγεται στα Ιεροσόλυμα το πρώτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των Κυβερνήσεων της Ελλάδος και του Ισραήλ, υπό την προεδρία των δύο Πρωθυπουργών, κ.κ. Α. Σαμαρά και B. Νετανιάχου, στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο που ορίζεται από ορια του FIR Aθήνας θα ξεκινά διήμερη κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα των δυο χωρών με την συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφων F-16 της Ελλάδας και F-15 του Ισραήλ και πλοία και άλλα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης μερικές ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στην περιοχή της Δυτικής Πελοποννήσου, θα γινει άσκηση με συμμετοχή ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών και ισραηλινού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού.

Να σημειωθεί ότι παράλληλα με την συγκλιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας στα Ιεροσόλυμα , θα συνεδριάσει και το Ελληνο-Ισραηλινό Επιχειρηματικό Φόρουμ, με συμμετοχή επιχειρήσεων από τις δύο χώρες, για τη διερεύνηση κοινών πεδίων συνεργασίας.

hprt.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: