Άρμα μάχης Leopard 2 HEL κατα τη διάρκεια παρέλασης στην Αθήνα. (Φωτ: ΓΕΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου Προέλαση, πολύ σύντομα προκειται να ξαναδούμε τα χαλύβδινα θηρία του Ελληνικού Στρατού Leopard 2 HEL και A4 να συμμετέχουν σε στρατιωτική παρέλαση.
Συγκεκριμένα, στη φετινή στρατιωτική παρέλαση για την Επετείου της 28η Οκτωβρίου και του «ΟΧΙ» που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, θα συμμετέχουν και άρματα μάχης από Τεθωρακισμένες Ταξιαρχίες του Δ’ Σώματος Στρατού σε επίπεδο Ίλης (13 άρματα= 3 ουλαμοί).
Το νέο, έχει πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία στις στρατιωτικές μονάδες, όπου τα στελέχη το δέχθηκαν με χαρά και ικανοποίηση γιατί θα είναι οι πρώτοι, που μετά από δυο χρόνια, θα παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη με άρματα.

Υπενθυμίζουμε πως οι περικοπές στις στρατιωτικές παρελάσεις άρχισαν από τη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2011. Ειδικότερα, παρέλασαν μόνο πεζοπόρα τμήματα, χωρίς τη συμμετοχή μηχανοκίνητων μονάδων, ενώ σταμάτησαν και οι συνοδευτικές πτήσεις αεροσκαφών.

Πλέον οι μονάδες που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στην Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, έχουν ξεκινήσει τις εργασίες προετοιμασίας των αρμάτων μάχης.

8 Σχόλια

 1. EVRIPIDES

  ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΤΗ «ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ»… Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΚΑΘΕ ΥΓΕΙΩΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

  Απάντηση
 2. AXEΡΩΝ

  Ἀπλά,ΓΟΥΣΤΑΡΩ!
  Το Ἑθνος θα ξαναβρεί τα ἀντακλαστικά του,και ἡ ἑθνομηδενιστική λέπρα θα ἀπορριφθεί ἐκεί που της ἀξίζει.
  Μία διορθωσούλα πάντως,ἡ πρώτη μνημονιακή (λιτή) παρέλαση χωρίς μηχανοκίνητα,ἦταν αὐτή της Θεσσαλονίκης, 28/10/2010.

  Απάντηση
  • Δούκας Γ.

   Σήμερα με ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε πως στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2013, στην Θεσσαλονίκη πέραν των πεζοπόρων τμημάτων θα μετέχουν μηχανοκίνητα και ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων.
   Αγαπητέ Αχέρων, λυπάμαι αυτούς που πιστέψανε πως με την κατάργηση συμμετοχής των μηχανοκίνητων και ιπτάμενων μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων στις Εθνικές Παρελάσεις εξοικονομούμε χρήματα!
   Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψευτοδιλήμματα που προσπαθούν να περάσουν στο κόσμο.
   Απλα, σε «κάποιους» ενοχλούσε η εικόνα αρμάτων και αεροσκαφών στις παρελάσεις και έτσι επικαλέστηκαν ως λόγο το οικονομικό, ενω οι ίδιοι χρέωναν το δημόσιο με 100 και 200 ευρω την εβδομάδα σε ξηρούς καρπούς για το γραφείο τους.
   Οσο για την ημερομηνία έχεις δίκιο, ευχαριστώ για την παρατήρηση.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: