Το πρώτο ρωσικό υποβρύχιο Project 885M κλάσης Yasen με το όνομα Σεβεροντβίνσκ θα ολοκληρώσει, σύμφωνα με το RIA Novosti (RN), τις δοκιμές αποδοχής το Νοέμβριο ή το Δεκέμβριο, μετά απ’ τις οποίες θα αποφασιστεί από τη ρωσική κυβέρνηση, αν θα τεθεί σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας.

Σύμφωνα με το RN, o αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Ρωσίας έχει αρνηθεί να θέσει το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο σε υπηρεσία λόγω απροσδιόριστων τεχνικών προβλημάτων. Η κατασκευάστρια εταιρεία δήλωσε πως μέχρι την 30η Μαΐου το υποβρύχιο είχε ολοκληρώσει τέσσερα στάδια θαλάσσιων δοκιμών, προσθέτοντας πως οι δοκιμές ήταν επιτυχημένες.

Σύμφωνα με το σχεδιαστικό γραφείο Malakhit o οπλισμός του υποβρυχίου θα περιλαμβάνει πυραύλους πλεύσης (κρουζ) 3M55 Oinks (SS-N-26) και 3M54 (SS-N-27) Kalibr, συμβατικές τορπίλες και νάρκες.

Το δεύτερο υποβρύχιο Project 885M, το Kazan, βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής στο ναυπηγείο Σεβμας από το 2009.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: