Νέο νομοσχέδιο για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ετοιμάζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προκειμένου να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες ανάθεσης.

Επιθετικό ελικόπτερο Apache. (Φωτ: ΓΕΣ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, κατά την «κλειστή» συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής, ενημέρωσε ότι προωθεί νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου, από ένα ποσό και κάτω, οι στρατηγοί να μπορούν να αποφασίζουν τις προμήθειες χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Αβραμόπουλος, με τη «συμπαράσταση» των υψηλόβαθμων στρατιωτικών που τον συνόδευαν, έδειξαν στα μέλη της επιτροπής ότι, ακόμα και για τα… τακάκια των στρατιωτικών τζιπ απαιτείται η έγκριση της Βουλής, γεγονός που εμποδίζει την εύρυθμη λειτουργία του στρατού.

Υπέρ των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών φαίνεται ότι είναι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη πλευρά, η αντιπολίτευση και οι ανεξάρτητοι βουλευτές εξέφρασαν ενστάσεις. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες, ο κ. Μάρκος Μπόλαρης φέρεται να είπε πως «όλα πρέπει να χαρακτηρίζονται από τη διαφάνεια»

 

toxrima.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: