Δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Το σύστημα Κ/Β S-300 PMU1 είναι κινητό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα, σχεδιασμένο να παρέχει κάλυψη στρατευμάτων και ζωτικών εγκαταστάσεων, από αεροπορικές απειλές προερχόμενες από οποιονδήποτε τύπο αεροδυναμικού στόχου, καθώς και από βαλλιστικούς ή τακτικού πεδίου μάχης πυραύλους. Φωτογραφία απο την επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην 126 Σμηναρχία Μάχης (ΣΜ) την Πέμπτη 19 Απριλίου 2012. (Φωτογραφία: ΓΕΕΘΑ)

Στις αρχές Δεκεμβρίου υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη βολή των κατευθυνομένων βλημάτων εδάφους-αέρος μεγάλης εμβελείας S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου προς τους στρατιωτικούς συντάκτες την 14η Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη αυτή για το πολύπαθο (για πολιτικούς λόγους) προαναφερθέν οπλικό σύστημα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης κατ’ αρχάς εγκρίσεως από την Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής του ποσού που απαιτείτο για την «επαναπιστοποίηση», όπως χαρακτηριστικά αναγραφόταν, του συστήματος καθώς και για την αγορά των απαραίτητων τηλεκατευθυνόμενων στόχων.

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι κατασκευαστές έχουν επιθεωρήσει δύο φορές το σύστημα και τα βλήματά του, μία τον Μάϊο και μία τον Ιούλιο αντιστοίχως και έχουν υπογράψει δίνοντας περιθώριο εξαμήνου, προτού απαιτηθεί νέα επιθεώρηση, προκειμένου στο διάστημα αυτό να πραγματοποιηθεί η βολή.

Η βολή αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα από το προσωπικό της ΠΑ, που υπηρετεί στο σύστημα, και η πραγματοποίησή της σηματοδοτεί την κορυφαία ως σήμερα στιγμή στην επιχειρησιακή λειτουργία του.

Λ.Σ.Μ.

parapolitika.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: