Το αντιαεροπορικό σύστημα μικρού βεληνεκούς STARStreak. (Φωτ: armyrecognition.com)

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υπέγραψε σύμβαση με την εταιρεία Thales για την προμήθεια 200 πυραύλων, μικρού βεληνεκούς, επιφανείας-αέρος STARStreak για το Βρετανικό Στρατό.

Το σύστημα βρίσκεται σε υπηρεσία με τις Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις από το 1995. Αυτή τη στιγμή ο Βρετανικός Στρατός διαθέτει φορητές και εποχούμενες εκδόσεις του συστήματος. Οι τελευταίες είναι εγκατεστημένες στα θωρακισμένα ερπυστριοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Stormer. Το σύστημα διαθέτει οχτώ πυραύλους STARStreak έτοιμους προς χρήση με 12 επιπλέον προς μελλοντική χρησιμοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα STARStreak είναι σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Νοτίου Αφρικής και Ταϊλάνδης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: UK MOD places new order for Thales’s STARStreak missiles

4 Σχόλια

 1. defencegreece

  Εξαιρετικά ενδιαφέρον σύστημα…
  Ιδιαίτερα ο συνδυασμός των εκρηκτικών πολεμικών κεφαλών με την κινητική ενέργεια του κάθε βέλους–dart.
  Θυμάμαι παλαιότερα είχε γίνει δοκιμή ενάντια σε χερσαίο στόχο, σε ένα IFV τύπου FV432 (!)

  Απάντηση
  • AXEΡΩΝ

   Οἱ Βρεττανοί ἔχουν παρουσιάσει γενικῶς ἑνδιαφέροντα βλήματα τις τελευταίες τρείς δεκαετίες:Skyflash,Blowpipe,ASRAAM,Brimstone,άλλά και Meteor (σε συνεργασία).

   Απάντηση
   • defencegreece

    Επίσης ο ενεργός ερευνητής του Skyflash έχει κοινά στοιχεία σε μεγάλο ποσοστό με του MICA.
    Η γαλλο-βρετανική συνεργασία σε επίπεδο βιομηχανιών καλά κρατεί.
    Έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα εξελιχθεί το πρόγραμμα UCAV Taranis.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: