Συστοιχίες πυραύλων OTR-21 Tochka κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών παρελάσεων. (Φωτ: wikimedia.org)

Η Ρωσία προχώρησε την 30η Οκτωβρίου σε μια σειρά δοκιμαστικών εκτοξεύσεων πυραύλων μικρού και μεγάλου βεληνεκούς που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές με στόχο να επαληθεύσει την αποτελεσματικότητα εξοπλισμών που έχει από την σοβιετική εποχή.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πολλοί βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν με επιτυχία από τα υποβρύχια «Μπριάνσκ» και «Σβιάτοϊ Γκεόργκι Πομπεντόνοσετς», που βρίσκονται στις Θάλασσες του Μπάρεντς και του Οκχότσκ.

Οι χερσαίες δυνάμεις προχώρησαν επίσης στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου Topol και ενός διηπειρωτικού πυραύλου Voyevod από θέσεις στη βόρεια και την κεντρική Ρωσία.

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ ότι οι δύο πύραυλοι πέτυχαν τους στόχους τους στην χερσόνησο Καμτσάτκα της ρωσικής Άπω Ανατολής.

Ο στρατός προχώρησε επίσης στην εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μικρού βεληνεκούς Iskander και Tochka-U όπως και στην δοκιμαστική εκτόξευση περίπου 15 πυραύλων S-300 και S-400 της αντιαεροπορικής άμυνας που η Ρωσία παράγει κυρίως για εξαγωγή.

Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που εξακολουθεί να πραγματοποιεί εκτοξεύσεις βαλλιστικών διηπειρωτικών πυραύλων έχοντας συγκεκριμένους στόχους στο πλαίσιο περιοδικών δοκιμών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: