Εγκαταστάσεις χημικών στη Συρία. (Φωτ: bbc)

Την ανακοίνωση έκανε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, ενώ η διορία για την καταστροφή έληγε την 1η Νοεμβρίου.

Την ολοκληρωτική καταστροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής και συναρμολόγησης χημικών όπλων στη Συρία, μία ημέρα πριν από την αρχική διορία της 1ης Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.

Ο ΟΑΧΟ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η ομάδα του επιθεώρησε 21 από τις 23 εγκαταστάσεις χημικών όπλων σε όλη τη χώρα. Οι άλλες δύο ήταν πολύ επικίνδυνες για να τεθούν υπό έλεγχο, αλλά ο χημικός εξοπλισμός τους είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλες εγκαταστάσεις.

«Ο ΟΑΧΟ εκφράζει ικανοποίηση, επαληθεύει και είδε κατεστραμμένο όλο τον κρίσιμο εξοπλισμό παραγωγής, μίξης και γόμωσης από όλες τις 23 εγκαταστάσεις», τονίζεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Επιθεωρητές του Οργανισμού είχαν σταλεί στη Συρία με αφορμή τις κατηγορίες ότι η κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών σε κατοικημένες περιοχές, κάτι που ωστόσο αρνείται το καθεστώς.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με χημικά σε προάστιο της Δαμασκού στις 21 Αυγούστου.

Η Συρία και η Ρωσία υποστηρίζουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται αντάρτες.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: