Το Σχολείο Επιχειρήσεων Αέρος-Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε) ιδρύθηκε μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με την ονομασία «Σχολή Συνεργασίας Αέρος-Στρατού-Ναυτικού». Στη συνέχεια, λειτούργησε ως ανεξάρτητη Μονάδα εντάχθηκε στο 28ο ΑΤΑΔ με έδρα τη Λάρισα. (Φωτ: ΓΕΑ)

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Σχολείου Επιχειρήσεων Αέρος -Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε) για το έτος 2013.

Το 1957 ονομάσθηκε σε «Εκπαιδευτικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αέρος-Εδάφους», (ΕΚΕΑ/Ε). (Φωτ: ΓΕΑ)

Τα πτυχία στους σπουδαστές επέδωσε ο Διοικητής του ΚΕΑΤ, Σμήναρχος (Ι) Αθανάσιος Σταθιάς.

Το 1983 μετονομάσθηκε σε Σχολείο Επιχειρήσεων Αέρος-Επιφανείας (ΣΕΑ/Ε), και εντάχθηκε στο ΚΕΑΤ. σαν Εντεταγμένη Μοίρα. (Φωτ: ΓΕΑ)

Αποστολή του ΣΕΑ/Ε είναι: Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας και των λοιπών Κλάδων των Ε.Δ., σε θέματα επιχειρήσεων αέρος-επιφανείας. (Φωτ: ΓΕΑ)

Αποστολή του ΣΕΑ/Ε είναι: -Η εξοικείωση των στελεχών των Ε.Δ. όσον αφορά στον τρόπο ενεργείας των τριών όπλων για την προαγωγή της μεταξύ τους συνεργασίας στο τακτικό και επιχειρησιακό επίπεδο. -Η μελέτη και εισήγηση για αναθεώρηση ή βελτίωση διαδικασιών που προάγουν το κύκλωμα αίτησης, έγκρισης, διάθεσης και εκμετάλλευσης «εν χρόνω» του διατιθέμενου αεροπορικού δυναμικού για αποστολές Αεροπορικής Υποστήριξης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: