Καλλιτεχνική απεικόνιση του δορυφόρου GOCE. (Φωτ: wikimedia.org)

Στη Γη αναμένεται να προσκρούσει μέσα στις επόμενες 48 ώρες ένας δορυφόρος ενός τόνου, ο οποίος έχει βρεθεί εκτός πορείας.

Ο δορυφόρος «Gravity Field and Steady-State Ocean Circulation Explorer» ξεκίνησε το ταξίδι του το 2009 με σκοπό να μελετήσει τις μεταβολές στο επίπεδο της θάλασσας, τα ωκεάνια ρεύματα και βαρυτικό πεδίο του πλανήτη. Ωστόσο, αντιμετωπίζει πρόβλημα καυσίμων και, όπως έγινε γνωστό, αναμένεται να πέσει στη Γη μέσα στις επόμενες ώρες.

Πάντως, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να προβλέψει επακριβώς τον χρόνο και τον τόπο της πτώσης, ξεκαθαρίζει ότι είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να προκαλέσει πρόβλημα.

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: