Στρατιώτες του 1ου Τάγματος των Φρουρών της Σκωτίας συμμετέχουν στην παρέλαση επιστροφής στη Γλασκώβη, μετά την εξάμηνη αποστολή τους στο Αφγανιστάν.
Χωρίς φασαρίες, φωνές διαμαρτυρίες, πανό με συνθήματα και κιγκλιδώματα προστασίας.

Το Τάγμα είναι μια μονάδα πεζικού, η οποία εκπαιδεύεται και διατηρεί ετοιμότητα ώστε να αναπτυχθεί σε περιοχές επιχειρήσεων ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε στο κόσμο.

Αποτελείται από πέντε λόχους όπως και όπλα υποστήριξης, και αναπτύσσεται έχοντας την αποστολή Μηχανοκίνητου Πεζικού.

Οι Φρουροί έχουν υπηρετήσει σε επιχειρήσεις στο Ιράκ, Αφγανιστάν και τα νησιά Φώλκλαντ.

Αυτό το θέαμα είναι κάτι το οποίο δεν προκειται να συμβεί ποτέ στη χώρα μας.

Σε μία χώρα, όπου μερίδα πληθυσμού απαιτεί να καταργηθούν οι Παρελάσεις Εορτασμού των Εθνικών Επετείων, φαντάζει αδύνατο να δεις ξαφνικά μια καθημερινή μέρα ένα στρατιωτικό τμήμα να παρελαύνει σε κεντρικό δρόμο ελληνικής πόλης, με την αιτιολογία… πως μόλις επέστρεψε από την αποστολή του στο Αφγανιστάν.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: