Μαχητικό F-16 της Δανίας, κατά τη διάρκεια των δοκιμών αποδοχής, πετά με ενσωματωμένο το ατρακτίδιο σκόπευσης LITENING G4 . (Φωτ: northropgrumman.com)

Η εταιρεία Νόρθροπ Γκρούμαν ανακοίνωσε πως το προηγμένο ατρακτίδιο σκόπευσης LITENING G4 έχει παραδοθεί στη Δανία για να εξοπλίσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16AM/BM της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Με αυτή την παράδοση στη Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Προμηθειών της Δανίας (DALO), η Δανία γίνεται ο νεότερος χειριστής του συστήματος LITENING G4, την τελευταία έκδοση του προηγμένου συστήματος σκόπευσης.

Ο αριθμός των ατρακτιδίων του τύπου που προμηθεύτηκε η Δανία, ανέρχεται στα έξι. Μαζί με τα τα ατρακτίδια παραλήφθηκαν και ανταλλακτικά, υποστηρικτικός εξοπλισμός και εκπαιδευτικά βοηθήματα, επιπλέον συστήματα προκειται να παραληφθούν τους επόμενους δύο μήνες.

Το LITENING παρέχει σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά στην εμβέλεια αναγνώρισης και στην ποιότητα εικόνας, παρέχοντας στους χειριστές βελτιωμένη δυνατότητα αναγνώρισης, ιχνηλάτησης και προσβολής στόχων εδάφους, θαλάσσης και αέρος.

Τα ατρακτίδια διαθέτουν υπερσύγχρονους αισθητήρες, απεικόνισης λέιζερ και τεχνολογία ζεύξης δεδομένων. Η τεχνολογία που διαθέτουν τα G4 περιλαμβάνει τους αισθητήρες παρατήρησης μεγάλης απόσταση, διάταξης συζευγμένου φορτίου 1Kx1K, οι οποίοι έχουν την υψηλότερη διαθέσιμη ανάλυση σε οποιοδήποτε τοποθετημένο ατρακτίδιο και παρέχουν στους πιλότους αεροσκάφων ενισχυμένες δυνατότητες. Άλλες υπερσύγχρονες τεχνολογίες που διαθέτει το G4 είναι αισθητήρες εικόνας υπέρυθρων λέιζερ βραχέων κυμάτων, λέιζερ αναζήτησης και ιχνηλάτησης σημείου και βελτιωμένη μεγέθυνση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στις χώρες που χρησιμοποιούν τα συστήματα LITENING συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, Αυστραλία, Φινλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: