Στα μέσα του 2013 ή Ρωσία είχε προτείνει την παροχή πίστωσης στη Σερβία για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και έξι μαχητικών αεροσκαφών Mig-29Μ2. Στη φωτογραφία ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29M2.

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου Ρωσία και Σερβία υπέγραψαν συμφωνία  ως μέρος της περαιτέρω ανάπτυξης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti (RN), η συμφωνία στο Βελιγράδι ήταν υπό την παρουσία του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, του οποίου η επίσκεψη έχει  εκληφθεί ως προοίμιο της ενδεχόμενης πιθανής αγοράς ρωσικών μαχητικών από τη Σερβία.

Σύμφωνα με το RN, οι συμβάσεις στρατιωτικού εξοπλισμού μεταξύ των δύο χωρών έχουν προσφάτως φτάσει σε νέα ύψη.

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν την Τετάρτη μεταξύ των άλλων, περιελάμβαναν διατάξεις για συνεργασία σε αποστολές διατήρησης ειρήνης στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οι Ρωσία και η Σερβία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, ανταλλαγές στρατιωτικού προσωπικού και υλικού, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών και ακροβατικών ομάδων.

Τα κύρια σημεία ευρύτερου ενδιαφέροντος στις υπογραφείσες συμφωνίες είναι οι πιθανές επικείμενες αγορές όπλων απο την Σερβία.

Στα τέλη Απριλίου, Σερβικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν, πως η χώρα επιθυμεί να αγοράσει συνολικά έξι μαχητικά αεροσκάφη MiG-29M/M2 και δύο σταθμούς ραντάρ απο την Ρωσία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: